Ιδεολογία Hacking

By Alexandros Vyzantios Μάι23,2023
crime gf632e178b 1920

Πολλοί θέλουν να μάθουν hacking χωρίς να ξέρουν τα βασικά πράγματα πάνω στην ιδεολογία του συγκεκριμένου τομέα. Σε αυτό το θέμα θα πω δύο λόγια για την ιδεολογία του hacking, θα προσπαθήσω να είμαι όσο ποιο πολύ κατανοητός μπορώ να είμαι.

Αρχικά θα πρέπει να σας πω ότι το hacking δεν είναι το ίδιο με το hacktivism και το penetration testing. Αυτά είναι 3 διαφορετικά πράγματα. Μπορεί το hacking να περιέχει μέσα τα άλλα δύο αλλά το αντίθετό δεν γίνετε. Δεν θα επεκταθώ σε αυτό όμως.

Η βασική αρχή του hacking βασίζεται στην ελευθερία του λόγου και το μοίρασμα της γνώσεις ώστε να αναπτυχθεί ολόκληρος ο κόσμος. Η δημιουργία τον linux είχε αυτό το σκεπτικό. Ο παραπάνω είναι ο λόγος της υπάρξεις τους. Θα τονίσω ότι δεν είναι το ίδιο με τον κομουνισμό. Η βασική διαφορά τους είναι ότι ο κομουνισμός σε αναγκάζει να μοιραστής κάτι ενώ το hacking απλά στο επιτρέπει.

Δείτε επίσης:   Πώς να εγκαταστήσετε ένα Virtual Penetration Testing Lab

Θα δείτε πόλους χακερς να αναπτύσσουν πράγματα ανοικτού κώδικα, πολλές φορές χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερό κέρδος τα άτομα που το έφτιαξαν.

Επίσης το hacking είναι μια συνεχής αναζήτηση γνώσεων.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο hacking. Κάτι σαν κώδικας. Η αλήθεια είναι ότι όταν το πρώτο διάβασα μου φάνηκε αστείο και ίσως ήταν. Αλλά χρόνια αργότερα κατάλαβα ότι είναι πράγματα που κάνεις είτε το θες είτε όχι γιατί δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Αν τα αποφύγεις συνήθως υπάρχουν κακές συνέπειες για εσένα.

 

  • Όλες οι πληροφορίες πρέπει να είναι ελεύθερες. Πόλοι παρεξηγούνται με αυτόν τον κανόνα. Ναι σημαίνει ότι πρέπει να είναι όλα ελευθέρα αλλά δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να είναι και τσάμπα ή ότι εσύ πρέπει να δώσεις πληροφορίες σε κάποιον επειδή στο ζητάει και υπάρχει αυτός ο κανόνας. Με απλά λόγια λέει ότι πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να μοιραζόμαστε πράγματα όταν το θέλουμε. Σε πολλά συστήματα δεν επιτρέπετε αυτό (βλέπε windows). Επίσης σημαίνει ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην μάθηση και στους υπολογιστές/internet και άλλες πηγές γνώσεις.
  • Λήψη εμπιστοσύνης στην εξουσία. Για να είναι κάτι πραγματικά ανοικτό τότε πρέπει να αναπτυχθεί και να συνεχίσει να αναπτύσσετε από όλους. Όχι μόνο μια επιχείρηση.
  • Δεν μετράνε τα χαρτιά. Κρίνεσαι από τις γνώσεις και τις ικανότητες σου και όχι από τα πτυχία σου. Κάτι που συμβαίνει σπάνια πλέον.
  • Δημιουργία. Μπορείς να φτιάξεις πράγματα που θα βοηθήσουν κόσμο με έναν υπολογιστή.
  • Οι υπολογιστές μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
Δείτε επίσης:   Δημιουργία FUD Payload | Msfvenom + Metasploit + Python

242546236 4526410447380695 8261268516492872656 n 1

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας.
Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους.
Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange