Πως θα βάλετε backdoor σε μια ιστοσελίδα με τη χρήση του Weevely

Πως θα βάλετε backdoor σε μια ιστοσελίδα με τη χρήση του Weevely

Συχνά, θα έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε ένα αρχείο σε ιστότοπο, όπως ένα αρχείο Word, ένα PDF ή μια εικόνα όπως ένα αρχείο .jpg ή .png.

Πιθανόν έχετε ανεβάσει εικόνες σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ή το Twitter και ίσως έχετε ανεβάσει έγγραφα DOC ή PDF στον ιστότοπο της εταιρείας ή του σχολείου σας. Αυτές οι μεταφορτώσεις μπορεί να αποτελέσουν μια κρίσιμη αδυναμία σε αυτούς τους ιστότοπους, εάν μπορείτε να μεταφορτώσετε κακόβουλο λογισμικό που θα εκτελεστεί στον ιστότοπο και θα σας παράσχει μια πίσω πόρτα στον ιστότοπο και στον υποκείμενο διακομιστή.

Weevely είναι σχεδιασμένο για να σας παρέχει ένα PHP web shell που μπορεί να αναρτηθεί σε έναν ιστότοπο και να εκτελεστεί, παρέχοντάς σας μια πίσω πόρτα. Φυσικά, λειτουργεί μόνο με ιστότοπους που χρησιμοποιούν PHP, αλλά υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ιστότοπων που χρησιμοποιούν PHP.

Το Weevely είναι ενσωματωμένο στη διανομή Kali, αλλά αν χρησιμοποιείτε άλλο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να το αποκτήσετε από το GitHub χρησιμοποιώντας την εντολή git clone, όπως παρακάτω:

kali > git clone https://github.com/eppina/weevely3

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Weevely στο Kali, θα ανοίξετε ένα τερματικό και θα πληκτρολογήσετε την εντολή “weevely”.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Weevely εμφανίζει ένα σφάλμα, αλλά παρέχει βασικές πληροφορίες για το Weevely. Για να λάβετε ακόμη περισσότερες πληροφορίες, εκτελέστε το Weevely με την επιλογή –help.

Δείτε επίσης:   ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ GOOGLE ΓΙΑ HACKING! ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ GOOGLE DORKS

weevely --help

Με αυτήν την εντολή, θα λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές και τη χρήση του Weevely. Αυτό είναι χρήσιμο για να κατανοήσετε πώς να προσαρμόσετε τη χρήση του εργαλείου σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Όπως μπορείτε να δείτε από την οθόνη βοήθειας (help screen), το Weevely λειτουργεί σε τρεις καταστάσεις:

  • terminal
  • session
  • generate

Βήμα #2: Δημιουργία Backdoor

Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουμε μια πίσω πόρτα (backdoor) με το Weevely. Για να το κάνουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε την ακόλουθη σύνταξη:
weevely generate <password> <output.php>

Στην εντολή αυτή, αντικαταστήστε το <password> με τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την πίσω πόρτα και το <output.php> με το όνομα αρχείου που θα δημιουργηθεί για την πίσω πόρτα (π.χ., backdoor.php).

Παράδειγμα:
weevely generate mysecretpassword backdoor.php

Μετά την εκτέλεση αυτής της εντολής, θα δημιουργηθεί ένα αρχείο backdoor.php που θα λειτουργεί ως πίσω πόρτα με τον καθορισμένο κωδικό πρόσβασης. Αυτό το αρχείο μπορείτε στη συνέχεια να ανεβάσετε σε έναν ιστότοπο για να χρησιμοποιήσετε την πίσω πόρτα που δημιουργήσατε.

Βήμα #3: Δοκιμή του backdoor μέσα απο το Damn Vulnerable Web Application (DVWA)

Για να δοκιμάσουμε το backdoor που δημιουργήσαμε, θα το κάνουμε μέσα απο το DVWA. Το DVWA είναι ενσωματωμένο στο Metasploitable, αλλά μπορείτε να το εγκαταστήσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Δείτε επίσης:   Πως θα κλέψετε τα Cookies με την μέθοδο XSS

Ανοίξτε έναν περιηγητή και μεταβείτε στο DVWA. Αν χρησιμοποιείτε το Metasploitable, πλοηγηθείτε στη διεύθυνση IP του συστήματός σας και επιλέξτε το DVWA. Όταν το κάνετε, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο σύνδεσης όπως το παρακάτω.

Τα στοιχεία πρόσβασης για το DVWA είναι “admin” και “password”.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Upload” στο αριστερό μέρος της οθόνης.

Θα σας κάνει ανακατεύθυνση σε μια σελίδα στην οποία μπορούμε να ανεβάσουμε το αρχείο μας.
Κάντε κλικ στο κουμπί “Browse” και επιλέξτε το backdoor που δημιουργήσαμε παραπάνω με το Weevely.

Και πατήστε στο upload

Όταν το κάνετε, θα εμφανίσει τη διαδρομή όπου έχει ανέβει το backdoor σας. Φυσικά, στον πραγματικό κόσμο, η εφαρμογή δεν θα σας πει πού έχει ανέβει το αρχείο. Θα πρέπει να κατανοήσετε την αρχιτεκτονική της ιστοσελίδας για να ξέρετε πού ανεβαίνουν τα αρχεία, αλλά το DVWA το καθιστά ευκολότερο για τον αρχάριο χάκερ.

Βήμα #4: Εκτέλεση του backdoor μας

Τώρα που έχουμε το αρχείο μας, χρειαζόμαστε να το εκτελέσουμε.
Αυτό το κάνουμε πληκτρολογώντας την εντολή weevely, στη συνέχεια την ακριβή διεύθυνση URL του backdoor, και τέλος τον κωδικό πρόσβασης. Στην περίπτωσή μας εδώ, θα ήταν:

Δείτε επίσης:   Τι είναι το XSS

kali > weevely http://192.168.1.109/dvwa/hackable/uploads/backdoor.php password

 

Βήμα #5: Χρήση του Weevely

Ας ξεκινήσουμε εισάγοντας την εντολή “help” για να δούμε τι μπορεί να κάνει το Weevely. Σημειώστε ότι οι εντολές του Weevely ξεκινούν πάντα με άνω τελεία (:).

:help

Ας πάρουμε μερικές πληροφορίες για τον server με την εντολή
system_info

Αυτό ειναι μια γεύση απο την χρήση του Weevely.. μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα…!!|

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange