Ο Κόσμος του Email Spoofing [ Detailed Guide ]

By Alexandros Vyzantios Μάι24,2023
1635937937508

Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι συνήθισαν πλέον να έχουν ένα προσωπικό τους Email για να μιλάνε με δικά τ ους πρόσωπα ακόμα και για να έχουν κάποια μέσα κοινωνικά δικτύωσης σκεφτήκατε ποτέ όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει και ένα ολοζώντανο σενάριο Ηλεκτρονικής παραβίασης; Όχι φυσικά. Οπότε ας πάμε να το αναλύσουμε όσο ποιο πολύ μπορούμε.

Τι είναι ένα Email Spoofing?
Ορισμός : Email spoofing είναι η δημιουργία των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πλαστή διεύθυνση αποστολέα.

Ουσιαστικά οι spammers ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν Email Spoofing για να ξεγελάσουν τα θύματά τους ώστε να πιστέψουν ότι ο αποστολέας είναι κάποιος, ο οποίος δεν είναι στην ουσία . Ένα παράδειγμα θα ήταν αν κάποιος στείλει ένα μια επίσημη φόρμα στο θύμα τους, ισχυρίζοντας ότι είναι από το Facebook, με σκοπό την κλοπή και παραπλάνηση του ατόμου.

Πόσα άτομα πέφτουν στην απάτη αυτή καθημερινά?

Μπορώ να σας πω ότι μέσα από την πείρα χρόνων που έχω τα άτομα τα οποία έχουν πέσει θύμα σε αυτές τις επιθέσεις ξεπερνάνε τις χιλιάδες σε παγκόσμια εμβέλεια καθημερινός.

Για ποιους λόγους χρησιμοποιείτε το Email Spoofing?

1. Για να τους κάνετε να τρέξουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό δικό σας ( Στην περίπτωση μου έκανα τα θύματα να τρέχουν Meterpreters )
2. Να κάνουν επίσκεψη σε μία σελίδα που θέλετε εσείς ( Λογικά για τα Views Per Click η για να προσαρμόσετε κάποιο Cookie Stealer / Session Hijack )
3. Να πληροφορήσετε το θύμα σας με εσφαλμένες πληροφορίες ( Π.Χ ότι κάποιος γνωστός τους απεβίωσε για δικούς σας λόγους πάντα )
4. Ηλεκτρονικό Ψάρεμα / Υποκλοπές

Δείτε επίσης:   Sql Injection-Tύποι Και Παραδείγματα

Το Email spoofing είναι ένας ισχυρός σύμμαχος, αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορείτε να χειραγωγήσετε όποιον θέλετε.

Αυτά είναι τα 4 βασικά στοιχεία που αποτελούν την δομή του Email Spoofing.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν στην σύνθεση του.

Η γλώσσα PhP είναι μια πολύ δυνατή γλώσσα μέσω αυτής μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν απλό τύπου Email Spoofing σε php και να το ανεβάσουμε σε κάποια σελίδα δικιά μας,το θέμα μας εδώ είναι ότι κάθε πράγμα που θα αποστείλουμε μέσω του Script θα πάει κατευθείαν στο Spam Folder λόγο του ότι το gmail έχει παραμέτρους για τέτοια Script και τα φιλτράρει οπότε θα βρούμε μια μέθοδο προσπέλασης ας αρχίσουμε λοιπόν.

Θα πρέπει να κάνουμε έναν λογαριασμό αρχικά στο ManDrill από εδώ

https://mailchimp.com/

Προτού πάω παρακάτω θα πω τι είναι το ManDrill.Tο ManDrill είναι ένα Web Based Email Spooder που μας επιτρέπει να αποστείλουμε Email χωρίς το φίλτρο να καταλάβει ότι είναι κακόβουλο το Script με αποτέλεσμα να πάει κατευθείαν στο inbox του προορισμό που ορίσαμε. Ας συνεχίσουμε λοιπόν.

Δείτε επίσης:   Αλλαγή Διεύθυνσης MAC με το Macchanger στο Kali Linux

Μόλις κάνετε τον λογαριασμό θα πάτε στην μπάρα πάνω στην αριστερή πλευρά σας και θα επιλέξετε την επιλογή “OutBound” και θα πατήσετε “Compose Message” για όσους δεν κατάλαβαν που πρέπει να πάτε παραθέτω και μία εικόνα

2424

Αμέσως μετά θα σας λέει να συμπληρώσετε στοιχεία αποστολέα και email ακόμα και το μήνυμα θα σας εξηγήσω τι βάζετε ακριβώς.
– Από Email / From Email : Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να εμφανίζεται από όπου προήλθε το email π.χ μπορείτε να βάλετε από της αστυνομίας η από όποιον οργανισμό θέλετε.
– Για Email / Τo Email : η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε το μήνυμα σύνθεσής σας που πρόκειται να παραδοθεί π.χ στον φίλο σας.
– Θέμα / Subject : Εδώ βάζετε καθαρά το Θέμα που θα έχει το μήνυμα π.χ ” Facebook Support ”
– Και το μεγάλο λευκό κείμενο : Είναι για να κάνετε σύνταξη του μηνύματος που θέλετε να στείλετε στο θύμα σας.

Παραθέτω μια εικόνα για το πως είναι.

0

 

Το ποιο σημαντικό κομμάτι είναι να κάνετε το Email σας να είναι πραγματικό οπότε μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε και μερικά HTML Elements τι εννοώ με αυτό; Μπορείτε να πλαστογραφήσετε ένα ολόκληρο μήνυμα που σας στείλανε και να το βάλετε στην φόρμα σας κανονικό περιεχόμενο με αλλαγμένους τους σύνδεσμους.

Δείτε επίσης:   Επίθεση brute force μέσω XML-RPC σε WordPress

Παραθέτω μια εικόνα.

iii

Μόλις τα έχετε όλα έτοιμα πατήστε ” Send / Αποστολή “
Το μήνυμα θα έρθει στο θύμα μας μέσα σε μερικά λεπτά και θα είναι στο Inbox του.

Παραθέτω εικόνα του τελικού προϊόντος.

77

88

 

 

Τελευταίο και καλύτερο από όλα το ManDrill έχει την δυνατότητα να ξέρει πότε ο χρήστης έκανε κλίκ στο Email που το στείλαμε! Οπότε θα είστε ενημερωμένη πάντα αν το έλαβε και αν το διάβασε και δεν έπεσε θύμα.

7777

242546236 4526410447380695 8261268516492872656 n 1

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας.
Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους.
Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange