Η Kyivstar Ανακτά τις Υπηρεσίες μετά από Κυβερνοεπίθεση: Οι Συνέπειες και Η Αποκατάσταση

Η Kyivstar Ανακτά τις Υπηρεσίες μετά από Κυβερνοεπίθεση: Οι Συνέπειες και Η Αποκατάσταση

Το μεγαλύτερο κινητό πάροχο υπηρεσιών τηλεφωνίας της Ουκρανίας, η Kyivstar, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει αποκαταστήσει όλες τις υπηρεσίες της εντός και εκτός της χώρας, μια εβδομάδα μετά από μια μαζική κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε ζημιές στην υποδομή των πληροφορικών και επηρέασε τα συστήματα συναγερμού αεροπορικών επιδρομών σε μερικά μέρη της χώρας.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας, η οποία έχει περισσότερους από το μισό πληθυσμό της Ουκρανίας ως συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, είχαν απενεργοποιηθεί όταν οι χάκερ χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό ενός υπαλλήλου για να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

“Έχουμε αποκαταστήσει όλες τις υπηρεσίες 100% σε όλη την Ουκρανία, καθώς και στο εξωτερικό… Όλες οι υπηρεσίες της Kyivstar λειτουργούν χωρίς περιορισμούς,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Oleksandr Komarov σε τηλεοπτικά σχόλια.

Δείτε επίσης:   Εκατοντάδες κακόβουλα πακέτα Python κλέβουν ευαίσθητα δεδομένα

Μια ομάδα με το όνομα Solntsepyok, που πιστεύεται από την υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας ότι συνδέεται με τη ρωσική στρατιωτική πληροφορία, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ευχαριστώντας τους “ανήσυχους συναδέλφους” στη Kyivstar.

Η SBU έχει ανοίξει ποινική υπόθεση.

Ο Komarov είπε ότι η Kyivstar, η οποία ανήκει στην Veon (VON.AS), μια κινητή τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με καταγραφείσα έδρα στο Άμστερνταμ, συνεργάζεται με την SBU στην εξέλιξη της έρευνας.

“Έχουμε βγάλει συμπεράσματα, και αρκετά θεμελιώδη. Πιστεύω ότι θα ισχύσουν όχι μόνο για την Kyivstar, αλλά και για πολλές εταιρείες,” πρόσθεσε.

Η κινητή internet, η φωνή και οι υπηρεσίες SMS αποκαταστάθηκαν πρώτες, αν και υπήρχαν ακόμα κάποιες τεχνικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της Τετάρτης, όταν η φωνητική επικοινωνία επηρεάστηκε σε αρκετές περιοχές.

Δείτε επίσης:   Η Progress προειδοποιεί για κρίσιμη ευπάθεια στον WS_FTP Server

Οι υπηρεσίες λειτουργούν τώρα κανονικά, δήλωσε η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Δεν ήταν σαφές πώς οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του υπαλλήλου, δήλωσε προηγουμένως η Kyivstar, αλλά τα προσωπικά δεδομένα δεν παραβιάστηκαν.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange