Γιατί η αγορά ενός crypter μπορεί να αποβεί άχρηστη ?

By Alexandros Vyzantios Μάι23,2023
chimera1

Οι Crypter(όπως όλοι νομίζω ξέρουμε), έχουν σκοπό να εισάγουν το payload μας, μέσα σε ένα “καθαρό” stub, και την ώρα που κάποιος τρέξει αυτό το stub… το μαζί με το stub να ανοίξει και το payload μας… στη μνήμη(αυτός είναι ένας runtime crypter). Μέχρι στιγμής είναι ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος εισαγωγής ενός payload σε σύστημα/συστήματα. Το πρόβλημα όμως, είναι ότι η αγορά ενός crypter… μεν μας απαλλάσσει από τα… ενοχλητικά antivirus… όμως τελικά, δεν μας βοηθάει και πάρα πολύ. Έναν από τους λόγους, θα τον αναλύσω παρακάτω !!

Χρήσιμο λεξιλόγιο:

Shared stub: Μετάφραση: Κοινόχρηστο stub.

Burned stub: Μετάφραση: Stub το οποίο δεν είναι πλέον FUD.

 

Το 98-99% των crypters επί πληρωμή, χρησιμοποιούν shared stub. Αυτό σημαίνει ότι το stub(που μεν είναι FUD), το χρησιμοποιούν και όλοι οι άλλοι πελάτες αυτού του crypter. Αυτό σημαίνει ότι γίνετε πάρα πολύ εύκολα burned. Θα μου πείτε όμως: “Και? Ο προγραμματιστής που το έφτιαξε θα το ξανά κάνει FUD”. Κι εγώ θα σας απαντήσω.. ότι ναι.. πολύ σωστά, ο προγραμματιστής θα το κάνει ξανά FUD. Ας φανταστούμε ένα φανταστικό σενάριο όμως:

Δείτε επίσης:   Η Σκοτεινή Πλευρά των Exploits: Προκλήσεις και Προστασία

1) Είμαι κάτοχος ενός φανταστικού crypter.(Ας τον ονομάσουμε Crypter FFF)

2). Κάνω FUD έναν RAT client, με το FUD stub που μου παρέχει το Crypter FFF.

3) Παίρνω(το πλέον FUD) payload μου, και το κάνω spread εκεί που θέλω… ώστε να μπορώ να έχω “slaves”.

4) Το stub με το οποίο έκανα FUD το payload μου, γίνετε burned.

Μαντεύεται τι γίνετε παρακάτω ? ΑΚΡΙΒΩΣ !!! Όσους υπολογιστές(η τουλάχιστον τους περισσότερους που) μόλυνα και είχαν ένα καλό antivirus.. θα τους χάσω από slave οριστικά… και για να τους έχω slave ξανά, θα πρέπει να τους ξανά μολύνω. Αυτό καθιστά την χρήση κάθε crypter επί πληρωμή, που σας δίνει shared stubs εντελώς άχρηστη!!

Δείτε επίσης:   Χακάροντας μια Joomla σελίδα-JoomScan part 1

 

Πάμε όμως στο πως θα το λύσουμε αυτό το “πρόβλημα”. Έχετε τις εξής λύσεις διαθέσιμες:

1) Φροντίζεται να αγοράσετε crypter, όπου ο προγραμματιστής του σας δίνει ένα unique stub. Δηλαδή stub μόνο για εσάς, και δεν είναι κοινόχρηστο.

2) Αγοράζετε unique stubs(οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες) από τον προγραμματιστή του crypter σας, και προσέχετε πως τα χρησιμοποιείτε.

3. Μαθαίνετε προγραμματισμό, και φτιάχνεται δικό σας crypter.

 

Δυστυχώς η ευτυχώς, αυτές είναι μοναδικές λύσεις που ένας χρήστης που θέλει να έχει στην κατοχή του έναν κάπως καλό, λειτουργικό crypter έχει διαθέσιμες.

242546236 4526410447380695 8261268516492872656 n 1

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας.
Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους.
Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange