Πολιτικές Εντάσεις: Πώς η Apple Αντιμετωπίζει Κατηγορίες για Χακάρισμα στην Ινδία

Πολιτικές Εντάσεις: Πώς η Apple Αντιμετωπίζει Κατηγορίες για Χακάρισμα στην Ινδία

Προειδοποιήσεις τον Οκτώβριο προς ινδικούς αξιωματούχους της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν χακαριστεί τα τηλέφωνά τους από κυβερνητικούς χάκερς, οδήγησαν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να ζητήσει από την αμερικανική εταιρεία να ελαχιστοποιήσει τον πολιτικό αντίκτυπο των προειδοποιήσεων, αναφέρει το Washington Post.

Οι εκπρόσωποι της Apple στην Ινδία κλήθηκαν από αξιωματούχους της κυβέρνησης, οι οποίοι απαίτησαν από την εταιρεία να βοηθήσει στην αποδυνάμωση της πολιτικής επίδρασης των προειδοποιήσεων, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τρεις ανωνύμους πηγές.

Ένας ειδικός ασφαλείας της Apple κλήθηκε επίσης από το εξωτερικό σε μια συνάντηση στο Νέο Δελχί και πιέστηκε να παράσχει εναλλακτικές εξηγήσεις για τις προειδοποιήσεις, λέει η αναφορά.

Δείτε επίσης:   Κίνδυνος Ασφάλειας WiFi: Απειλούνται Δισεκατομμύρια Χρήστες Android και Οικιακά Δίκτυα Wi-Fi

Η Apple και το Υπουργείο Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής της Ινδίας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Η ινδική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του Μόντι ότι προσπαθεί να χακάρει τα τηλέφωνα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της αντιπολίτευσης που δήλωσαν ότι έλαβαν προειδοποιητικά μηνύματα από την Apple.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, μερικοί βουλευτές μοιράστηκαν στα social media στιγμιότυπα οθόνης μιας ειδοποίησης που παραθέτει την Apple ως λέγοντας: “Η Apple πιστεύει ότι είστε στο στόχαστρο κυβερνούμενων επιτιθέμενων που προσπαθούν να παραβιάσουν απομακρυσμένα το iPhone που σχετίζεται με το Apple ID σας”.

Η Apple είχε προηγουμένως δηλώσει ότι δεν απέδωσε τις ειδοποιήσεις για απειλή σε “κανένα συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο από το κράτος επιτιθέμενο”.

Δείτε επίσης:   Το ZeroFont phishing ξεγελάει το Outlook και δείχνει ψεύτικες AV σαρώσεις
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange