Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρον Ουάιντεν Προειδοποιεί: Κυβερνήσεις Παρακολουθούν Χρήστες Κινητών μέσω Ειδοποιήσεων Push

contact tracing api google apple4

Αγνωστες κυβερνήσεις παρακολουθούν τους χρήστες smartphone μέσω των ειδοποιήσεων push των εφαρμογών τους, προειδοποίησε ένας αμερικανός γερουσιαστής την Τετάρτη.

Σε ένα γράμμα προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γερουσιαστής Ρον Ουάιντεν είπε ότι ξένοι αξιωματούχοι ζητούν δεδομένα από την Google της Alphabet (GOOGL.O) και την Apple (AAPL.O). Αν και οι λεπτομέρειες ήταν πενιχρές, το γράμμα παρουσιάζει άλλο έναν τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις μπορούν να παρακολουθούν τα smartphones.

Οι εφαρμογές όλων των ειδών εξαρτώνται από τις ειδοποιήσεις push για να ενημερώνουν τους χρήστες smartphone για εισερχόμενα μηνύματα, τελευταία νέα και άλλες ενημερώσεις. Αυτά είναι τα ακουστικά “ding”  που λαμβάνουν οι χρήστες όταν λαμβάνουν ένα email ή γενικά μια ειδοποίηση.  Αυτό που οι χρήστες συχνά δεν συνειδητοποιούν είναι ότι σχεδόν όλες οι τέτοιου είδους ειδοποιήσεις ταξιδεύουν μέσω των διακομιστών της Google και της Apple.

Δείτε επίσης:   Κίνδυνος Ασφάλειας WiFi: Απειλούνται Δισεκατομμύρια Χρήστες Android και Οικιακά Δίκτυα Wi-Fi

Αυτό δίνει στις δύο εταιρείες μοναδική κατανόηση της κίνησης που προέρχεται από αυτές τις εφαρμογές προς τους χρήστες τους, και επομένως τις βάζει σε μια μοναδική θέση για να διευκολύνουν την κυβερνητική παρακολούθηση, είπε ο Ουάιντεν.

Ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να “ανακαλέσει ή να τροποποιήσει οποιεσδήποτε πολιτικές” που εμποδίζουν τις δημόσιες συζητήσεις για την κατασκοπεία μέσω ειδοποιήσεων push.

Σε ανακοίνωσή της, η Apple είπε ότι το γράμμα του Ουάιντεν τους έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστούν περισσότερες λεπτομέρειες με το κοινό σχετικά με τον τρόπο που οι κυβερνήσεις παρακολουθούν τις ειδοποιήσεις push.

Η Google είπε ότι θα να ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με αυτές τις ειδοποιήσεις.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανταποκρίθηκε σε μηνύματα που ζητούσαν σχόλια σχετικά με την παρακολούθηση των ειδοποιήσεων push ή εάν εμπόδισε την Apple ή την Google από το να μιλήσουν γι’ αυτό.

Δείτε επίσης:   Οι επιθέσεις Ransomware στοχεύουν τώρα μη ενημερωμένους διακομιστές WS_FTP

Το γράμμα του Ουάιντεν ανέφερε ένα “υπόδειγμα” ως πηγή πληροφοριών σχετικά με την παρακολούθηση. Το προσωπικό του δεν διευκρίνισε το υπόδειγμα, αλλά μια πηγή γνώριμη με το θέμα επιβεβαίωσε ότι και ξένα και αμερικανικά κρατικά όργανα ζητούν από την Apple και την Google μεταδεδομένα που σχετίζονται με τις ειδοποιήσεις push για, παραδείγματος χάριν, βοηθήσουν στο να συσχετιστούν ανώνυμοι χρήστες εφαρμογών μηνυμάτων με συγκεκριμένους λογαριασμούς Apple ή Google.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν δίνουν πολλή σκέψη στις ειδοποιήσεις push, αλλά έχουν προσελκύσει ενίοτε την προσοχή των τεχνολόγων λόγω της δυσκολίας χρήσης τους χωρίς να στέλνουν δεδομένα στη Google ή την Apple.

Προτού από τον προγραμματιστή της Γαλλίας Νταβίντ Λιμπό, είπε ότι οι χρήστες και οι προγραμματιστές συχνά δεν γνωρίζουν πώς οι εφαρμογές τους εκπέμπουν δεδομένα στους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες μέσω των ειδοποιήσεων push, αποκαλώντας τις “ένα εφιαλτικό πρόβλημα απορρήτου”.

Δείτε επίσης:   Θύμα επίθεσης το papaki.gr, δημοφιλής υπηρεσία καταχώρησης domains στη χώρα μας
242546236 4526410447380695 8261268516492872656 n 1
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange