Θύμα επίθεσης το papaki.gr, δημοφιλής υπηρεσία καταχώρησης domains στη χώρα μας

papaki 1.jpg.57c9b2eb2d88be35bfd3239d2e52161a

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει σταλεί σε όλους τους πελάτες, η εταιρεία εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτου στα συστήματά της κάτι που έγινε αυτό το μήνα που διανύουμε.

Με βάση την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, το papaki ενημερώνει ότι το τρίτο μέρος υπάρχει περίπτωση να είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε λογαριασμούς χρηστών, ωστόσο τα δεδομένα της εταιρείας έως τώρα δείχνουν ότι η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση πιθανώς περιορίζεται σε δύο πελάτες. Ενδέχεται να έχουν εκτεθεί επιπλέον προσωπικά δεδομένα, λόγου χάρη:

  • Δεδομένα που σχετίζονται με αυθεντικοποίηση/ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων, όπως στοιχεία εισόδου (όνομα χρήστη και κωδικοί για τις υπηρεσίες), όνομα ή στοιχεία επικοινωνίας (email, τηλεφωνικός αριθμός, κτλ.)
  • Στοιχεία τιμολόγησης (τιμολόγια κτλ.)
  • Πληροφορίες για domains και στοιχεία επικοινωνίας του καταχωρούμενου
  • Εφόσον φιλοξενούνται άλλα δεδομένα στην υπηρεσία, υπάρχει επίσης κίνδυνος αυτά να έχουν παραβιαστεί στο περιστατικό
Δείτε επίσης:   Επίθεση Χάκερ Στο Δικαστικό Σύστημα της Αυστραλίας: Κλοπή Ηχογραφήσεων και Παρεμπόδιση Δικτύου

H εταιρεία διευκρινίζει ότι τα στοιχεία πιστωτικών καρτών που έχουν δηλωθεί στους λογαριασμούς δεν εμπλέκονται σε αυτά τα δεδομένα, καθώς την αποθήκευση και επεξεργασία τους αναλαμβάνουν συνεργαζόμενα τραπεζικά ιδρύματα.

Στο αναλυτικό blog το papaki ενημερώνει ότι έχει προχωρήσει στην πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη ΙΤ ειδικού σε θέματα ψηφιακής έρευνας (forensic) προκειμένου να συνδράμει την εταιρία να κατανοήσει το τι ακριβώς συνέβη, ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις για τους πελάτες της καθώς και ποια επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας πρέπει να λάβει τις την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών. Εκτός αυτού, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές για το συμβάν ενώ σύντομα θα παρουσιάσει μια επιπρόσθετη λειτουργία ασφαλείας που θα απαιτεί επιπλέον  εξουσιοδότηση από τους χρήστες σε περίπτωση που επιχειρηθούν σημαντικές μεταβολές στο λογαριασμό του.

Δείτε επίσης:   Ένας χάκερ εξηγεί πώς να καταλάβετε αν το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το papaki.gr προτείνει στους πελάτες του να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία 2FA (έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων) μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους ενώ για όσους χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως mailbox, WordPress, database access, ftp και άλλες εφαρμογές, προτείνει την άμεση αλλαγή των κωδικών για όλες αυτές τις υπηρεσίες. Επιπλέον, εφόσον ο χρήστης χρησιμοποιεί τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα και σε άλλες υπηρεσίες, η εταιρεία προτείνει την άμεση αλλαγή των κωδικών.

242546236 4526410447380695 8261268516492872656 n 1
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange