Αλλαγή Διεύθυνσης MAC με το Macchanger στο Kali Linux

Αλλαγή Διεύθυνσης MAC με το Macchanger στο Kali Linux

Το Macchanger στο Kali Linux αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάξουν τη διεύθυνση MAC της δικτυακής τους κάρτας, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ανωνυμίας στις διαδικασίες τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το Macchanger στο Kali Linux, ενισχύοντας την ανωνυμία σας στο δίκτυο.

Η διεύθυνση MAC (Media Access Control) είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό που ανατίθεται σε κάθε δικτυακή συσκευή. Χρησιμοποιείται για τον αναγνωρισμό και την επικοινωνία στο δίκτυο.

Η αλλαγή της διεύθυνσης MAC με το Macchanger επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιήσουν αυτό το αναγνωριστικό, έχοντας παραπάνω ανωμία.

Οδηγίες Χρήσης του Macchanger στο Kali Linux

  1. Άνοιγμα Τερματικού:
  2. Εκτέλεση του Macchanger:
Δείτε επίσης:   Proxy vs VPN – ποιο είναι το καλύτερο για εσένα;

sudo macchanger -r [Όνομα Δικτυακής Κάρτας]

Για παράδειγμα:

sudo macchanger -r eth0

 

Το [Όνομα δικτυακής κάρτας] αναφέρεται στο όνομα της δικτυακής σας κάρτας, π.χ., eth0 ή wlan0.

Για επαναφορά της πραγματικής διεύθυνσης MAC

sudo macchanger -p [Όνομα Δικτυακής Κάρτας]

 

 

 

Για να βρείτε το όνομα της κάρτας Wi-Fi στο Kali Linux, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή iwconfig ή την εντολή ifconfig. Αυτές οι εντολές εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες δικτυακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων.

Εκτελέστε τις παρακάτω εντολές στο τερματικό:

iwconfig

  1. Θα δείτε μια λίστα με τις ασύρματες δικτυακές συσκευές, και το όνομα της κάρτας Wi-Fi θα εμφανίζεται στην αρχή της κάθε εγγραφής.
  2. Χρησιμοποιώντας το
Δείτε επίσης:   Whoami: Παραμείνετε ανώνυμοι στα Kali Linux

ifconfig

Θα δείτε μια λίστα με όλες τις δικτυακές συσκευές. Η κάρτα Wi-Fi θα είναι συνήθως με τη μορφή wlanX, όπου X είναι ένας αριθμός.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange