Η Ισπανική Αστυνομία συνέλαβε τον ιδρυτή της Kelvin Security για Κυβερνοεπιθέσεις

police arrest hacker

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν από τους αρχηγούς της hacking ομάδας ‘Kelvin Security’, η οποία πιστεύεται ότι φέρεται υπεύθυνη για 300 κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανισμών σε 90 χώρες από το 2020.
Η είδηση για τη σύλληψη δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Telegram της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας/

“Οι κύριοι στόχοι της ομάδας είναι κυβερνητικές ιστοσελίδες και ιδρύματα, έχοντας επιτεθεί στα Δημοτικά Συμβούλια των Getafe (Μαδρίτη), Camas (Σεβίλη), La Haba (Μπανταχόθ) και την Κυβέρνηση της Castilla-La Mancha στην Ισπανία,” αναγράφει μήνυμα στο Telegram.

Οι δράστες ήταν ενεργοί σε hacking forums, όπως τα RaidForums και BreachForums, όπου πούλαγαν τα κλεμμένα δεδομένα ή τα μοιραζαν δωρεάν σε άλλους χρήστες.

Δείτε επίσης:   Τα πάντα σχετικά με το RFID και τις νέες ταυτότητες

Δύο ενδεικτικά παραδείγματα παραβιάσεων της Kelvin Security είναι μια επίθεση κατά της Vodafone Italia τον Νοέμβριο του 2022 και μια παραβίαση της αμερικανικής εταιρείας συμβούλων Frost & Sullivan τον Ιούνιο του 2020.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Kelvin Security προσπάθησε να πουλήσει τα δεδομένα που είχε αποκτήσει από τις επιθέσεις σε διάφορα hacking forums.

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι η επιχείρηση ενέπλεκε πολλές αστυνομικές μονάδες και συντονίστηκε από την Εισαγγελία του Αλικάντε.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν από τους ηγέτες της Kelvin Security, έναν Βενεζουελανό υπήκοο, στην Αλικάντε στις 7 Δεκεμβρίου 2023.

Η αστυνομία δηλώνει ότι η έρευνα στην ομάδα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, κάτι που δείχνει πόσο πολύπλοκο είναι να ο εντοπισμός των hackers.

Δείτε επίσης:   Κυβερνοεπίθεση Ransomware Παραλύει Ιταλική Δημόσια Διοίκηση

Η αστυνομία κατάσχεσε αρκετά ηλεκτρονικά αντικείμενα για την δικαστική έρευνα με την ελπίδα ότι θα οδηγήσουν στην εντοπισμό και άλλων μελών.

Η αστυνομία κοινοποίησε ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση στο σπίτι του και τη σύλληψή του.

https://www.youtube.com/watch?v=EFG-BkSdLbA

242546236 4526410447380695 8261268516492872656 n 1
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange