Κυβερνοεπίθεση Ransomware Παραλύει Ιταλική Δημόσια Διοίκηση

Κυβερνοεπίθεση Ransomware Παραλύει Ιταλική Δημόσια Διοίκηση

Στις 8 Δεκεμβρίου 2023, η ιταλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών cloud, Westpole, έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης ransomware, με επιπτώσεις στην πελάτισσά της, την PA Digitale, που παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες σε δημόσιους φορείς. Η επίθεση, με την παραλλαγή Lockbit 3.0, παρέλυσε υπηρεσίες πολλών δήμων και άλλων οντοτήτων. Η Westpole ενημέρωσε τις αρχές και έναν επόπτη προστασίας δεδομένων.

Η εταιρεία προσπαθεί να ανακτήσει τα δεδομένα μετά την επίθεση, αλλά η έκταση των ζημιών παραμένει αβέβαιη. Πολλοί δήμοι επηρεάστηκαν, αναγκάζοντας τους να επιστρέψουν σε χειροκίνητες λειτουργίες. Η ιταλική κυβερνοασφάλεια προσπαθεί να ανακτήσει τα δεδομένα.

Ο πάροχος υπηρεσιών cloud διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε διαρροή δεδομένων, αλλά οι επιπτώσεις είναι ανησυχητικές. Η επίθεση χαρακτηρίζεται ως η πιο σοβαρή που έχει πλήξει την ιταλική δημόσια διοίκηση.

Δείτε επίσης:   Η παραλλαγή του Mirai DDoS αυξάνει τους στόχους με 13 exploits για δρομολογητές

Για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων, συνιστάται εκπαίδευση των χρηστών, εγκατάσταση ενημερωμένου λογισμικού antivirus, διατήρηση ενημερωμένου λειτουργικού συστήματος, τακτικά αντίγραφα ασφαλείας και προσοχή στις λήψεις και τη χρήση αναθέσεων.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange