Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου: Συμβουλές για παιδιά

hightlight new
  • Μην αφήνετε κανέναν να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης στο email σας. Αν νομίζετε ότι κάποιος γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλάξτε τον αμέσως. Να έχετε πάντα έναν κωδικό πρόσβασης που κανείς δεν μπορεί να μαντέψει.

  • Ποτέ μη συμφωνήσετε να συναντήσετε έναν άγνωστο που γνωρίσατε στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να συναντήσετε κάποιον, να το κάνετε πάντα σε δημόσιο χώρο και με έναν γονέα ή έναν ενήλικα που εμπιστεύεστε.

  • Όταν συνομιλείτε σε δωμάτια συνομιλίας, να είστε πολύ προσεκτικοί και να μη δίνετε προσωπικές πληροφορίες, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις κατοικίας ή σχολείου ή αριθμούς τηλεφώνου.

  • Αποφύγετε ιστότοπους που απευθύνονται σε άτομα 18+”. Οι προειδοποιήσεις υπάρχουν για να μας προστατεύουν. Είναι προτιμότερο να εξερευνήσετε ιστότοπους με εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και ενημερωτικό περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία και τα ενδιαφέροντά σας.

  • Είναι σημαντικό να μην ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που δεν αναγνωρίζετε. Μην ανοίγετε ποτέ συνημμένα αρχεία από τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς μπορεί να μολύνουν τον υπολογιστή σας με ιούς. Ζητήστε από τους γονείς σας να εγκαταστήσουν ένα σύστημα φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ώστε να λαμβάνετε μόνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρειάζεστε.

cropped

Ο Anastasis είναι ένας από τους κορυφαίους αρθρογράφους μας, ειδικευμένος σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Με την εμπειρία του, παρέχει στην κοινότητα πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές.

By Anastasis Vasileiadis

Cybersecurity Evangelist | Offensive Security Consultant (Red Team Operator) | Information Security Analyst 📱My Social Accounts: https://beacons.ai/cyberkid1987

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange