Επίθεση Χάκερ Στο Δικαστικό Σύστημα της  Αυστραλίας: Κλοπή Ηχογραφήσεων και Παρεμπόδιση Δικτύου

Επίθεση Χάκερ Στο Δικαστικό Σύστημα της Αυστραλίας: Κλοπή Ηχογραφήσεων και Παρεμπόδιση Δικτύου

Χάκερ προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με τις ηχογραφήσεις των δικαστηρίων στην πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία και διέκοψαν το δίκτυο τεχνολογίας ήχου-εικόνας στα δικαστήρια, επηρεάζοντας τις υπηρεσίες ηχογραφήσεων και μεταγραφών, δήλωσε επίσημος την Τρίτη.

Σύμφωνα με τη δήλωση της διευθύντριας της Υπηρεσίας Δικαστηρίων της Βικτόρια, Louise Anderson, ενδέχεται να έχουν κλαπεί ηχογραφήσεις από κάποιες δικαστικές ακροάσεις μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 21ης Δεκεμβρίου 2023. Επιπλέον, ορισμένες ακροάσεις πριν από την 1η Νοεμβρίου μπορεί επίσης να έχουν επηρεαστεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

“Η πιθανή πρόσβαση περιορίζεται στις ηχογραφήσεις που αποθηκεύονται στο δίκτυο. Δεν προσπελάστηκαν άλλα συστήματα δικαστηρίων ή αρχεία, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών υπαλλήλων ή οικονομικών δεδομένων”, δήλωσε η Anderson.

Δείτε επίσης:   Η παραβίαση της Microsoft οδήγησε σε κλοπή 60.000 emails του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ

Οι ακροάσεις του Ιανουαρίου θα συνεχιστούν μετά την απομόνωση και απενεργοποίηση του επηρεασμένου δικτύου, και οι αξιωματούχοι του δικαστηρίου συνεργάζονται στενά με τους ειδικούς κυβερνοασφαλείας της κυβέρνησης. Η Υπηρεσία Δικαστηρίων της Βικτόρια δεν αποκάλυψε εάν λάβει απαιτήσεις για λύτρα.

Ομάδες κυβερνοεγκληματιών με υποστήριξη από το κράτος και χάκερ έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους σε κρίσιμες υποδομές, επιχειρήσεις και κατοικίες της Αυστραλίας, όπως ανέδειξε έκθεση της κυβέρνησης που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2023, με μία επίθεση να σημειώνεται κάθε έξι λεπτά.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange