Δημιουργία ψεύτικου DOX για να προστατέψετε τον εαυτό σας

By Alexandros Vyzantios Μάι23,2023
What is Doxxing 01

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα ψεύτικο δικό σας DOX για να κάνετε τη ζωή του “χακερ” ή του επιτήδειου που θέλει να βρει πληροφορίες για εσάς, ακόμα πιο δύσκολη.

Θα πω αρχικά τι είναι το DOX-ing

DOX-ing είναι η διαδικασία συγκέντρωσης πληροφοριών για ένα άτομο.Αυτό μπορεί να γίνει διαδικτυακά,μέσω τηλεφώνου ή και face2face.

Οι πληροφορίες που συλλέγει ένας DOX-er για το θύμα του μπορεί να περιέχουν όνομα,τηλέφωνο,e-mail,IP,στοιχεία σύνδεσης από διάφορους λογαριασμούς,διεύθυνση κατοικίας και πάρα πολλά ακόμα!

Όλες αυτές οι πληροφορίες συγκρουτούν ένα DOX. 

Το DOX δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι είναι και το “έγγραφο” με τις προσωπικές πληροφορίες κάποιου.                                                                                                                                  Αφού κάποιος μαζέψει τις προσωπικές σας πληροφορίες θα τις μοιράσει δημόσια. Θα τις ανεβάσει δηλαδή σε δημόσιες ιστοσελίδες για να μπορεί να διαβάσει τις πληροφορίες σας ο οποιοσδήποτε. Τέτοιες σελίδες μπορεί να είναι το pastebin,το skidpaste,το doxbin και άλλες.

Δείτε επίσης:   Η Ανωνυμία στο Dark Web: Τεχνικές και Εργαλεία

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Έχοντας “δώσει” δημόσια ένα DOX για τον εαυτό σας,με ψεύτικες όμως πληροφορίες,ο επιτήδιος όταν θα προσπαθεί να βρει πληροφορίες για να φτιάξει το DOX σας(να σας DOΧ-άρει δηλαδή) θα βρει ένα ήδη υπάρχων DOX.

Έε,εννοείτε ότι θα μπερδευτεί και θα πάρει πληροφορίες από το ήδη υπάρχων DOX.Επίσης μπορεί να τις συγκρίνει με τις πληροφορίες που έχει ήδη για να δει εαν συμπίπτουν.

Καλό είναι στο ψεύτικο DOX σας να βάλετε και κάποιο αληθινό σας στοιχείο, όπως όνομα,ηλικία,πόλη…κάτι δηλαδή πολύ γενικό(Όχι IP,e-mails,διαδικτιακούς λογαριασμούς επειδή μέσα από αυτα είναι εύκολο να βρει και άλλα!!)

Αν όμως διαθέτετε λογαριασμούς online,μέσω των οποίων ο επιτήδειάς μπορεί να βρει και άλλα στοιχεία μην το κάνετε!

Αν για παράδειγμα γράψετε στο DOX σας ότι λέγεστε Μιχάλης και ότι γεννηθήκατε 01/01/1990 και ότι ζείτε στη Καβάλα,ο επιτήδιως αν τυχαία σας βρει σε κάποια ιστοσελίδα online(π.χ. facebook) και δει ότι όλα αυτά τα στοιχεία συμπίπτουν θα υποψιαστεί ότι μπορεί να είστε εσείς ο τύπος που ψάχνει.

Δείτε επίσης:   Whoami: Παραμείνετε ανώνυμοι στα Kali Linux

Έτσι μέσω του λογαριασμού στο Facebook σας θα βρει ακόμα περισσότερες πληροφορίες όπως διευθυνση,ενδιαφέροντα,φίλοι,e-mail κλπ κλπ.

Γιάυτό προσοχή!

Ένα ψεύτικο DOX μοιάζει κάπως έτσι:

22

Όπως βλέπετε αυτό είναι ένα αρκετά μικρό DOX.Δεν περιέχει δηλαδή πολλές πληροφορίες.

Ένα πιο “καλο” και αναλυτικότερο DOX περιέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες όπως πιο προσωπικά στοιχεία.

Δεν μας ενδιαφέρει άμα θα φτιάξετε ένα ψεύτικο αναλυτικότατο DOX ή ένα πολύ γενικό με λίγες(και πάλι ψεύτικες)πληροφορίες.

Αρκεί να προσέξετε αυτά που σας είπα.Μπορεί να χρειαστεί αλλά μπορεί και να μην χρειάζεται να βάζετε αληθινές σας πληροφορίες στο ψεύτικο DOX.

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι καλό είναι το DOX σας να το γράφετε στα Αγγλικά και άμα το ανεβάσετε στο pastebin αν είστε σίγουροι ότι δεν είστε δυνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο pastebin.

Μην φτιάξετε πολλά διαφορετικά DOX επειδή ο επιτηδείως θα υποψιαστεί ότι το έχετε κάνει ο ίδιος εσκεμένα.

Δείτε επίσης:   Οδηγός για πλήρης ανωνυμία στο διαδίκτυο

Ανεβάστε το ψεύτικο DOX σας σε πολλές free paste ιστοσελίδες.

Αυτά από εμένα.Αν έχετε σκοπό να δημιουργήσετε κάποτε ένα ψεύτικο DOX για τον εαυτό σας,καλό είναι να το κάνετε όσο το δυνατόν νωρίτερα για να φαίνεται και πιο παλιό όταν ο άλλος θα ψάξει να βρει στοιχεία σας.

 

242546236 4526410447380695 8261268516492872656 n 1

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας.
Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους.
Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.

Related Post

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange