Κυβερνοασφάλεια στην Κίνα: Προειδοποίηση για Κατασκοπευτικό Λογισμικό σε Στρατηγικούς Κλάδους

Κυβερνοασφάλεια στην Κίνα: Προειδοποίηση για Κατασκοπευτικό Λογισμικό σε Στρατηγικούς Κλάδους

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε λογισμικό γεωγραφικών πληροφοριών από άλλες χώρες που ενδέχεται να θέτει σε κίνδυνο εμπιστευτικά και ευαίσθητα δεδομένα σε κλάδους κλειδιά, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού, και προειδοποίησε τα τμήματα ασφαλείας να πραγματοποιήσουν εμπεριστατωμένους ελέγχους για να περιορίσουν περαιτέρω επιθέσεις.

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας ανέφερε ότι μια εκτενής έρευνα ανέδειξε ότι ξένο λογισμικό συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών χρησιμοποιείται για τη συλλογή δεδομένων – κάποια από αυτά αφορούν κρατικά μυστικά – “αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Κίνας.”

Η κυβέρνηση αποκάλυψε τον κίνδυνο σε άρθρο στο δημόσιο λογαριασμό της στο WeChat τη Δευτέρα, αλλά δεν διακρίνει καμία πληροφορία για επιχειρήσεις που κατηγορούνται για πρόσβαση στα δεδομένα ή προσδιορίζει συγκεκριμένες κινεζικές εταιρείες που επηρεάστηκαν ή στοχεύτηκαν.

Δείτε επίσης:   Οι διακομιστές του καζίνο MGM κρυπτογραφήθηκαν από επίθεση ransomware

Η Κίνα ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι χρησιμοποιούν λογισμικό για τη συλλογή δεδομένων χρηστών χωρίς περιορισμούς, τοποθετώντας εσκεμμένα προεγκατεστημένα “πίσω παράθυρα” στο λογισμικό για να επιτραπεί η κυβερνοεπίθεση και η κλοπή δεδομένων.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι με την κλοπή δεδομένων υψηλής ακρίβειας γεωγραφικών πληροφοριών, η τρισδιάστατη γεωμορφολογική απεικόνιση συγκεκριμένων περιοχών στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, του στρατιωτικού και άλλων σημαντικών τομέων μπορεί να είναι εκτεθειμένη σε απειλές.

Η Κίνα έχει λάβει αυξανόμενα μέτρα για την προστασία της εθνικής της ασφάλειας και την πρόληψη διαρροών πληροφοριών που θα μπορούσαν να πληγώσουν τους κλάδους και να βλάψουν την οικονομία της.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα τμήματα πρέπει να πραγματοποιήσουν έρευνες για τους κινδύνους ασφάλειας δεδομένων γεωγραφικών πληροφοριών, “και να διορθώσουν και να εξαλείψουν άμεσα” οποιαδήποτε απειλή.

Δείτε επίσης:   Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρον Ουάιντεν Προειδοποιεί: Κυβερνήσεις Παρακολουθούν Χρήστες Κινητών μέσω Ειδοποιήσεων Push
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange