Κυβερνοεγκληματίες Στρέφονται στα Email για Χριστουγεννιάτικες Απάτες

Κυβερνοεγκληματίες Στρέφονται στα Email για Χριστουγεννιάτικες Απάτες

Επιστήμονες έχουν εκδώσει προειδοποίηση προς τους χρήστες των υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως Gmail και Outlook, καθώς αναμένεται να αυξηθεί ο όγκος των απάτες μέσω email κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μετά από εβδομάδες online αγορών και προσοχή στις επερχόμενες εκπτώσεις, οι ευκαιρίες για κυβερνοεπιθέσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυξάνονται.

Σύμφωνα με την Vonny Gamot, Υπεύθυνη της ΕΜΕΑ στην McAfee, κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ψεύτικες ιστοσελίδες για να παρασύρουν ανθρώπους. Με την προβλεπόμενη εμφάνιση 10 εκατομμυρίων επιπλέον διαδικτυακών απειλών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι σημαντικό να είμαστε επιφυλακτικοί με γορτινές προσφορές και ενημερώσεις παραγγελίας.

Η εταιρεία McAfee προειδοποιεί ότι αν κάτι φαίνεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα δεν είναι. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, οι απάτες μέσω email ή απάτες παράδοσης γίνονται πιο επικίνδυνες. Είναι σημαντικό να επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες πριν από κλικ σε συνδέσμους ή ανοίγματος συνημμένων σε emails.

Δείτε επίσης:   Η Kyivstar Ανακτά τις Υπηρεσίες μετά από Κυβερνοεπίθεση: Οι Συνέπειες και Η Αποκατάσταση

Για προστασία από απάτες μέσω email, αποφύγετε να ανοίξετε ανεπιθύμητα emails ή να κάνετε κλικ σε ύποπτου περιεχομένου συνδέσμους. Προσέξτε επίσης τις προσπάθειες phishing που ζητούν προσωπικές πληροφορίες. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και ενημερώνετε τους περιοδικά. Τέλος, εγκαταστήστε και ενημερώστε το λογισμικό ασφαλείας στη συσκευή σας για αποτροπή απατών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange