Απαγόρευση TikTok: Δικαστικές Αποφάσεις Στο Texas και Στην Μοντάνα

Απαγόρευση TikTok: Δικαστικές Αποφάσεις Στο Texas και Στην Μοντάνα

Ο δικαστής Robert Pitman εξέδωσε απόφαση επιβεβαιώνοντας την απαγόρευση χρήσης του TikTok για υπαλλήλους του Texas σε δημόσια πανεπιστήμια και σε κρατικά δίκτυα.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά την μήνυση που κατέθεσε το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ισχυριζόμενο ότι η απαγόρευση θέτει εμπόδια στην ερευνητική εργασία του προσωπικού σχετικά με την πλατφόρμα.

Ο δικαστής απέρριψε την αγωγή, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση βασίζεται σε νόμιμες ανησυχίες για την προστασία των δεδομένων και χαρακτήρισε τον περιορισμό ως “λογικό”. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι το προσωπικό των δημόσιων πανεπιστημίων εξακολουθεί να μπορεί να χρησιμοποιεί το TikTok στις προσωπικές του συσκευές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει πρόσβαση στα κρατικά δίκτυα.

Δείτε επίσης:   38TB δεδομένων εκτέθηκαν κατά λάθος από τους ερευνητές AI της Microsoft

Αυτή η απόφαση αντίκειται σε πρόσφατη υπόθεση στη Μοντάνα, όπου ένας δικαστής απέρριψε την προσπάθεια του κράτους να απαγορεύσει τη χρήση του TikTok από την 1η Ιανουαρίου. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση παραβιάζει το Σύνταγμα και υπερβαίνει την εξουσία του κράτους.

Οι νομικές διαμάχες γύρω από το TikTok εκτείνονται πέρα ​​από το Texas και τη Μοντάνα, καθώς περισσότερες από 30 πολιτείες και ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εξωτερικών, έχουν επιβάλει απαγορεύσεις για τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, αντιμετωπίζει παγκόσμιες κρίσεις λόγω ανησυχιών για τις σχέσεις του με την κινεζική κυβέρνηση και τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών. Η εταιρεία αρνείται κάθε ατασθαλία στη χρήση των δεδομένων των Αμερικανών χρηστών της. Οι συνεχείς νομικές διαμάχες αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στη χώρα.

Δείτε επίσης:   Πολιτικές Εντάσεις: Πώς η Apple Αντιμετωπίζει Κατηγορίες για Χακάρισμα στην Ινδία
Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange