Επίθεση Χάκερ στη MongoDB:Παραβίαση δεδομένων πελατών

Επίθεση Χάκερ στη MongoDB:Παραβίαση δεδομένων πελατών

Η εταιρεία λογισμικού βάσης δεδομένων MongoDB αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα κακόβουλης επίθεσης στα εταιρικά της συστήματα, προειδοποιώντας ότι στα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνονται στοιχεία μεταδεδομένων λογαριασμού πελατών και πληροφορίες επικοινωνίας.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη αναφέρει ότι ανιχνεύτηκε “ύποπτη δραστηριότητα” στο δίκτυό της στις 13 Δεκεμβρίου και αργότερα επιβεβαίωσε ότι οι χάκερ κατόρθωσαν να διεισδύσουν στα συστήματά της “πριν από την ανίχνευση για κάποιο χρονικό διάστημα.”

Η εταιρεία δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την παραβίαση.

Σε ανακοίνωση προς τους πελάτες, η  MongoDB, Lena Smart, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για εκθέσεις δεδομένων που οι πελάτες αποθηκεύουν στο κορυφαίο προϊόν της, το MongoDB Atlas.

Δείτε επίσης:   Έκλεψαν κλειδιά SSH από ροή κακόβουλων πακέτων PyPI και npm

“Παρ’ όλα αυτά, συνιστούμε στους πελάτες να παραμείνουν επιφυλακτικοί έναντι επιθέσεων κοινωνικής μηχανικής και ψαρέματος, να ενεργοποιήσουν την πολυπαραμετρική πιστοποίηση αντιμετώπισης του ψαρέματος και να αλλάζουν τα κωδικούς τους στο MongoDB Atlas τακτικά,” επεσήμανε η Smart.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής του hacks.gr και η κινητήρια δύναμη πίσω από το όραμά μας. Με πολυετή εμπειρία στον κόσμο του hacking, έχει διαμορφώσει μια κοινότητα που είναι πηγή έμπνευσης και μάθησης για όλους. Με τον προσωπικό του χαρακτήρα και την τεχνογνωσία του, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι λάτρεις του hacking μπορούν να συναντιούνται, να μοιράζονται γνώσεις και να εξελίσσονται.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Secured By miniOrange